vrijdag 4 december 2009

Lotus thierry verhiest

Lotus garage Verhiest 01 Lotus garage Verhiest 02 Evora 01 Evora 02 Evora 03 Evora 04

Een passie voor perfectie

Lotus... de naam alleen al doet u wegdromen naar passionele paardenkracht, verleidelijke lijnen en oog voor perfectie. Stichter Colin Chapman had ruim een halve eeuw geleden één doel voor ogen: de beste sportwagen in de wereld bouwen. Daarin is hij wonderwel geslaagd want Lotus is uitgegroeid tot één van de meest begeerde sportmerken.
De successen die Lotus - zeven maal wereldkampioen - in de loop der jaren aaneenreeg in het Formule 1-circuit vonden hun neerslag op de weg. Zo stond de F1-racewagen Type 99T van de legendarische Ayrton Senna model voor de Lotus Elise 99T. Een ideale combinatie van power, prestaties en elegantie.
Lotus draagt nog steeds de principes van hoogtechnologische innovatie, onconventionele engineering en pure passie hoog in het vaandel. Een filosofie die u ook terugvindt bij Thierry Verhiest. Geen enkele wagen gaat bij ons immers de deur uit zonder dat hij de wagens uitgebreid heeft getest en goedgekeurd.
Bij Lotus Verhiest draagt men niet alleen de meeste zorg voor de pareltjes van wagens maar ook voor u als klant. het topteam van Lotus Verhiest staat steeds tot uw dienst in inze goed uitgeruste garage. Wilt u ook dat gevoel hebben van de adrenaline die door uw lichaam zindert en een rilling voelen door merg en been als u in een Lotus stapt?
Kom dan gerust even langs en proef de Lotus-passie!


concessie

Een concessie is een vergunning van de overheid die anderen uitsluit. De verkrijger van de concessie of concessiehouder krijgt dus een monopolie (alleenrecht) op bijvoorbeeld een stuk grondgebied.

De aanbestedende dienst van de overheid kan ook een concessieovereenkomst sluiten voor het verrichten van openbare werken.

Een gemeente kan bijvoorbeeld een concessie verlenen aan de private uitbater van een cafetaria aan het gemeentelijk zwembad of de staat kan een concessie verlenen voor het winnen van delfstoffen in een bepaald gebied.

Een concessie en een vergunning zijn weliswaar verwant maar niet hetzelfde. Beide impliceren een (noodzakelijke) toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren. Een concessie wordt door een overheid verleend omdat deze overheid die activiteit wenselijk acht op grond van het door haar te behartigen publieke belang. De overheid staat onverschillig tegenover de activiteit die op grond van de vergunning uitgevoerd mag worden. Aan een concessie is altijd een publiek belang verbonden. Bijvoorbeeld de Vervoerconcessie voor het hoofdrailnet.

De concessie wordt verleend als eenzijdig besluit en na (impliciete) aanvaarding door de concessiehouder ontstaat er een publiekrechtelijke overeenkomst.